Overslaan naar content

AI implementatie bij Vandebron

Hoe Bob AI implementeert bij de klantenservice

Bob Molenaar, onze Project & Change Manager, kreeg van de CTO de mogelijkheid om AI-kansen voor Vandebron te verkennen. Na het overwegen van verschillende toepassingen, zoals Data Analytics en interne processen, werd besloten om Generative AI in te zetten voor de klantenservice. Het project werd opgedeeld in drie onderdelen: een Chatbot voor betere klantgesprekken, Voice-technologie voor transcriptie, en een Agent Assistant die automatisch antwoorden genereert.

Het doel van Bob was om sneller en efficiënter te werken zonder extra personeel aan te nemen. “Hoewel we nog experimenteren en rekening houden met privacy en dataveiligheid, zien we nu al mooie resultaten. Voorlopig gebruiken we AI in de afdeling Elektrisch Rijden en Digital, maar we zien ook veel potentieel voor de algemene klantenservice. Het project toont aan hoe snel we bij Vandebron iets kunnen realiseren met een enthousiast en goed samenwerkend team.” 

Bob leidde het project en werkte nauw samen met de CTO, Head of Customer Operations en Customer Experience om klanttevredenheid te verhogen. Binnen enkele maanden hebben we een innovatie tot bloei gebracht en zijn we nu een voorloper in Nederland met onze chatbotfuncties. De eerste reacties zijn positief, met natuurlijkere klant-chatbot gesprekken. We blijven AI verder ontwikkelen en opschalen volgens het motto: “Building the plane while flying.”

Ook werken aan projecten met impact? Bekijk de open posities.

Meer projecten

LEAN werken met klantcontact

Hoe Brian een LEAN Green belt opleiding volgde om processen op de klantenservice te verbeteren.

Dynamische contracten

Consumenten krijgen hiermee de kans om op groene momenten goedkoper stroom af te nemen.

Slim laden met NIO

Hoe Wessel een samenwerking met NIO opzette om slim laden op grotere schaal te faciliteren.