Overslaan naar content

Over ons

Onze missie is helder

Chapter 1 In 2014 werd Vandebron opgericht met een gedurfde visie: de Nederlandse energiemarkt op zijn kop zetten. Midden in een industrie vol vaagheid, verbonden wij consumenten rechtstreeks met lokale groene energieproducenten, waardoor we transparantie en keuzevrijheid bieden.

Chapter 2 Terwijl de wind van verandering blijft waaien over het energielandschap, bevinden we ons in Hoofdstuk 2, gekenmerkt door innovatie en aanpassingsvermogen. Nu verschuift onze focus naar het toegankelijk en betrouwbaar maken van groene energie, 24 uur per dag. Door strategische partnerschappen en geavanceerde technologieën, maken we het mogelijk om hernieuwbare bronnen te optimaliseren en het energienet te stabiliseren.

Producten en diensten

Onze groene energiebelofte Wist je dat in 2023 ongeveer 50% van de Nederlandse elektriciteit nog steeds afkomstig was van fossiele brandstoffen? Oei. Wij veranderen dat verhaal door energie aan te bieden die niet alleen 100% groen is, maar ook lokaal. Wind, zon en duurzame bio-energie zijn onze favoriete bronnen.

Gas compenseren Ondanks dat de wereld zich richt op schonere energie, zijn veel huizen nog steeds afhankelijk van gas. In plaats van alleen elders CO₂-uitstoot te compenseren (de makkelijke weg), steken wij de handen uit de mouwen. Onze aanpak? Wij gebruiken de fondsen uit ons gascompensatieprogramma voor lokale, duurzame projecten, zoals het aanplanten van ons eigen bos in Groningen.

Dynamische contracten   Onze dynamische contracten passen zich aan veranderingen in het energielandschap aan, bieden flexibiliteit en zorgen ervoor dat consumenten altijd toegang hebben tot de meest kosteneffectieve en milieuvriendelijke energieopties.

Curtailment   Heb je je ooit afgevraagd wat er gebeurt als er te veel energie wordt geproduceerd? Of waarom sommige windturbines soms worden uitgeschakeld? Door initiatieven zoals curtailment (afschakeling) zorgen we ervoor dat overtollige energie efficiënt wordt beheerd en herverdeeld. Dit komt zowel producenten als consumenten ten goede door verspilling te voorkomen en de distributie te optimaliseren.

E-mobiliteitsoplossingen Met oog op de toekomst van elektrisch rijden bieden wij een laadpas aan voor moeiteloze toegang tot laadstations in de Benelux en een groot deel van Europa.

Digitale tools an naadloze aanmeldingen tot het verstrekken van realtime inzichten in energieproductie, en het bieden van gepersonaliseerde aanbevelingen, ons platform is ontworpen om het energieverbruik van de gebruiker te vereenvoudigen. We willen onze klanten betrekken bij de energietransitie en hen leren energie zo efficiënt mogelijk te gebruiken.

Onze helden

Werknemers Onze werknemers zijn de drijvende kracht achter het succes van Vandebron. We zijn trots op het bevorderen van een inclusieve en collaboratieve omgeving waar ieder individu wordt gewaardeerd, gerespecteerd en in staat gesteld om te excelleren. Van het stimuleren van professionele groei tot het aanmoedigen van innovatie, we zetten ons in om ons team de ondersteuning en middelen te bieden die ze nodig hebben om uit te blinken.

Klanten Bij Vandebron zijn onze klanten gewaardeerde leden van onze gemeenschap. Met 100% in Nederland opgewekte elektriciteit tegen concurrerende prijzen bieden we de mogelijkheid om lokale, hernieuwbare projecten te ondersteunen en deel uit te maken van een duurzame toekomst.

Producenten Voor onze producenten zijn we toegewijd aan het bevorderen van sterke, langdurige partnerschappen. Door echt te verbinden op contractuele, digitale en persoonlijke niveaus, streven we ernaar om de economische waarde van hun hulpbronnen te maximaliseren. 

Essent We zijn dankbaar voor het vertrouwen van Essent in Vandebron om als zelfstandige organisatie te opereren. Onze missie blijft onveranderlijk, en we beloven gedurfd en ondernemend te blijven, zonder het huis te riskeren. Door op te schalen en aanzienlijke aandeelhouderswaarde te creëren, zorgen we voor duidelijke voordelen voor alle stakeholders. We zullen lessen delen uit zowel successen als mislukkingen, en zo wederzijdse groei bevorderen.



Sanne

"Wat ik vooral waardeer, zijn de leuke en energieke collega's en de ondernemende, open en positieve bedrijfscultuur.

De transparantie, missie en kernwaarden van Vandebron maken mij erg enthousiast."

- Sanne

Klaar om te solliciteren?