Overslaan naar content

Dynamische contracten met Hilde

Hilde, Proposition Manager bij Vandebron, leidde de introductie van dynamische contracten. Tijdens de energiecrisis merkten we dat er veel behoefte was bij klanten naar dit soort contracten. Deze dynamische contracten passen goed bij onze missie om groen gedrag te stimuleren. Zo kwam Hilde met het idee om ook zoiets op te zetten: “Het project had als doel klantverlies te verminderen en te ontdekken hoe we nieuwe energieproducten kunnen aanbieden die klanten bij de energietransitie betrekken. Een uitdaging was het introduceren van dynamische contracten zonder ze direct naast onze normale contracten te plaatsen. Ze zijn moeilijk vergelijkbaar en we vreesden dat klanten het lage termijnbedrag zouden zien zonder de details te begrijpen.”

Toch heeft het project aangetoond dat nieuwe energieproducten klanten kunnen aanmoedigen tot groener gedrag. Energieverbruik tijdens hoge opwekking is 3.5 keer toegenomen, en klanten vinden het leuk om samen met Vandebron aan de toekomst te werken.

Hilde werkte samen met Bob Molenaar en was verantwoordelijk voor de doelen,  het betrekken van de afdelingen, voortgang monitoren en beslissen over de voortzetting. De focus ligt nu op het automatiseren van processen en het vergemakkelijken van groen energieverbruik voor klanten, bijvoorbeeld via pushnotificaties die pushen om stroom te gebruiken op het groenste moment. Het doel is om zo energieverbruik voor klanten gemakkelijker en groener te maken.

Ook werken aan projecten met impact? Bekijk de open posities.

Hilde

Propositie Manager bij Vandebron

Meer projecten

LEAN werken met klantcontact

Hoe Brian een LEAN Green belt opleiding volgde om processen op de klantenservice te verbeteren.

AI implementatie

Lees meer over hoe Bob werkt aan het implementeren van generatieve AI in de klantenservice afdeling.

Slim laden met NIO

Hoe Wessel een samenwerking met NIO opzette om slim laden op grotere schaal te faciliteren.