Overslaan naar content

LEAN werken met Brian

Brian, een Process Specialist bij Vandebron, heeft een LEAN-project opgezet om het aantal fouten bij afrekeningen te verminderen, gericht op "First Time Right" (FTR). LEAN is een methodiek voor procesverbetering die verspilling elimineert en efficiëntie verhoogt. De noodzaak voor dit project kwam voort uit feedback van medewerkers over de complexiteit van afrekeningen en een lage Klanttevredenheid Score (NPS). Het doel is om efficiënter te worden in het afhandelen van klantvragen over afrekeningen, wat vaak veel tijd kost. Brian heeft bij Vandebron de LEAN Green belt opleiding gevolgd en faciliteert het projectteam zonder diepgaande kennis van het onderwerp: “Ik richt me op het verbeteren van processen en het houden van de juiste sfeer tijdens vergaderingen. Het project richt zich voornamelijk op probleemanalyse om de grondoorzaken van problemen te begrijpen voordat oplossingen worden voorgesteld.”

Het project heeft uitdagingen gekend, zoals het balanceren van de verwachtingen van de sponsor (100% FTR) met realistische doelen van het projectteam. De verwachte impact van het project is een stijging van 60% naar 70% First-Time-Right cases bij afrekeningen, gemeten door wekelijkse performance metingen.

Brian waardeert de samenwerking en betrokkenheid van het projectteam, hoewel facilitatie buiten zijn comfortzone ligt. Hij is trots op de voorgestelde oplossingen, die naar verwachting een significante verbetering zullen opleveren. Op dit moment zitten de oplossingen nog in de implementatiefase, maar de eerste tekenen zijn goed. Hij kijkt uit naar verdere toepassingen van LEAN binnen Vandebron en zijn eigen voortgang richting een LEAN Black belt.

Ook impact maken met je werk? Bekijk de open vacatures hier.

Meer projecten

Dynamische contracten

Consumenten krijgen hiermee de kans om op groene momenten goedkoper stroom af te nemen.

AI implementatie

Lees meer over hoe Bob werkt aan het implementeren van generatieve AI in de klantenservice afdeling.

Slim laden met NIO

Hoe Wessel een samenwerking met NIO opzette om slim laden op grotere schaal te faciliteren.