Overslaan naar content

Slim laden met NIO

Wessel Bakker, Product Developer bij Vandebron, was de afgelopen twee jaar bezig met het innovatieve product Slim Laden. Onlangs zorgde hij voor een samenwerking met NIO, een autofabrikant, wat een nieuwe toepassing voor Slim Laden mogelijk maakte. NIO gebruikt verwisselbare batterijen die snel gewisseld kunnen worden bij speciale stations. Door signalen naar deze batterijen te sturen via Slim Laden, kan het elektriciteitsnet worden gebalanceerd.

Het was voor het team niet makkelijk om het project tussen NIO en Vandebron op te zetten: “Technisch gezien moest er een gemeenschappelijke taal worden ontwikkeld om met de batterij containers te communiceren, en moesten strikte regels van Tennet worden nageleefd om compensatie te ontvangen voor netbalancering. Het automatiseren van deze processen was complex, maar er worden voortdurend verbeteringen doorgevoerd.”

De samenwerking met NIO bracht ook uitdagingen zoals taalbarrières en verschillen in bedrijfscultuur. Toch wist Wessel deze obstakels te overwinnen samen met het team en het project voort te zetten. Hij fungeerde als de schakel tussen Vandebron en NIO, zorgend dat de juiste mensen op de juiste plaatsen stonden.

Hoewel het project langer duurde dan verwacht, is Wessel tevreden met de resultaten tot nu toe; namelijk de goed werkende communicatie met 4 containers in Nederland. “Ik kijk vooral uit naar verdere optimalisatie en uitbreiding van het product in de toekomst, naar nog meer containers."

Ook werken aan projecten met impact? Bekijk de open posities.

Meer projecten

LEAN werken met klantcontact

Hoe Brian een LEAN Green belt opleiding volgde om processen op de klantenservice te verbeteren.

Dynamische contracten

Consumenten krijgen hiermee de kans om op groene momenten goedkoper stroom af te nemen.

AI implementatie

Lees meer over hoe Bob werkt aan het implementeren van generatieve AI in de klantenservice afdeling.