" "

Recruitment Specialist Field Marketing

Job description

Al ruim 5 jaar werkt Vandebron vol gedrevenheid aan de missie om de energietransitie in Nederland te versnellen. Bij Vandebron hebben we een heldere missie: zo snel mogelijk naar 100% duurzame energie. Daar werken we met z’n allen hard aan. Want om goeie energie te kunnen leveren, moet er ook met goeie energie gewerkt worden. Kort na de oprichting van Vandebron in 2014 zijn we gestart met ons eigen Fieldmarketing kanaal. Vanuit onze kantoren in Amsterdam, Groningen, Nijmegen en Rotterdam gaan er dagelijks een groep collega’s op pad om het verhaal van Vandebron te vertellen en consumenten te overtuigen om zich aan te sluiten bij Vandebron. Dit doen we vooral in de publieke omgeving (face to face street marketing) en ook op evenementen en markten. Rebels, positief, en met een duidelijke mening over de energietransitie.


Om deze energietransitie te versnellen zijn we continu op zoek naar nieuwe medewerkers voor het Field kanaal. De uitdaging is om de juiste mensen aan te trekken en te behouden. Dit doe je door middel van opzetten van gerichte online campagnes en daarnaast hou je je actief bezig met het ondersteunen van recruitment bij de verschillende vestigingen door het hele land.

In deze nieuwe rol als Recruitment Specialist van het Field Marketing team ben je samen met de vestigingsmanagers verantwoordelijk voor het aantrekken en behouden van de allerleukste medewerkers voor de Field afdeling.


Wat ga je doen?

 • Je bent samen met de vestigingsmanagers van de Fieldmarketing kantoren verantwoordelijk voor het laten groeien van de sales groep (door enerzijds meer online instroom te genereren en anderzijds uitstroom van employees te verminderen)
 • Je ontwikkelt, managed en verbetert online campagnes gericht op leadgeneratie en employer branding.
 • Je kijkt met een frisse blik naar de Candidate Journey binnen het Field kanaal en voert verbeteringen door in het proces.
 • Je rapporteert de in- en uitstroom van medewerkers en monitort de lifetime. Op basis hiervan zet jij de juiste acties uit.
 • Je bouwt zowel intern als extern aan een FieldMarketing Community (FB, Instagram, socials).
 • Je bedenkt landelijke recruitment activiteiten in samenwerking met de Recruitment Coaches van de Field kantoren.


  Job requirements

  Wie ben jij?

  • Je bent enthousiast om de rol met beide handen aan te pakken en hebt al ervaring binnen Field Marketing of Recruitment.
  • Je hebt ervaring met sales, marketing en/ of recruitment en weet wat nodig is om de juiste profielen aan te trekken.
  • Je houdt ervan om zelf aan het roer te staan en beheert zelfstandig alle online recruitment kanalen van Fieldmarketing.
  • Je bent een expert, of wil een expert worden in het bereiken van onze doelgroep (generatie Z).
  • Je bent doelgericht en hebt een can do mentaliteit.
  • Je vind het leuk om de data in te duiken en op basis hiervan acties te formuleren en je werkt gestructureerd.
  • Je weet met je people skills te verbinden tussen de Field kantoren en in de samenwerking met andere afdelingen binnen ons hoofdkantoor in Amsterdam


  Bij voorkeur:

  • Je hebt ervaring met het ontwikkelen van online campagnes (Pre).
  • Je hebt kennis van SEO, SEA en social media (Pre).
  • Je hebt ervaring met het maken van video, vlogs en user generated content (Pre).


  Wat bieden wij?

  We zijn een snelgroeiende scale-up waar je veel kunt leren en als je verantwoordelijkheid neemt, krijg je die ook. In betere tijden (pre/ post covid-19) zorgen we daarbij voor een ambitieuze werksfeer, een lekkere bio lunch, verse koffie, een gezellige vrijdagmiddagborrel op ons dakterras. Voorlopig houd je deze nog tegoed en maken we het goed met een maandelijkse thuiswerkvergoeding. En natuurlijk hebben we de állerleukste collega’s waar je mee gaat samenwerken. Kortom, een uitdagende functie waarmee je ook nog eens impact maakt.


  Klinkt dit als iets voor jou?

  Solliciteer dan door ons te vertellen wie je bent, wat je doet en waarom jij wilt bijdragen aan onze missie.

  What's next?


  "