" "

Customer Experience Specialist

Job description

Wij zijn Vandebron

Vandebron is de challenger op de energiemarkt en zorgt voor radicale transparantie. Als klant bij Vandebron kies je namelijk zelf van wie je energie koopt en waar je geld naartoe gaat. Wij pionieren graag, want bij Vandebron ontwikkelen we slimme energietoepassingen zoals 100% groen en slim laden. Als innovatieve Tech Scale-up maken wij de energiemarkt nóg duurzamer. Onze missie is kraakhelder: zo snel mogelijk naar 100% duurzame energie in Nederland.


Hier kom jij terecht

Onze klanten zijn het hart van Vandebron: zonder hen, geen duurzame missie. Een optimale, zorgeloze klantreis is van essentieel belang voor de klanttevredenheid en het behoud van onze klantbase. Dit heeft onze volledige prioriteit. Zo is bijvoorbeeld de welkomstfase een belangrijk moment in de klantervaring waarin we de klant van de juiste informatie voorzien om hen een zorgeloze start te bieden. Hierbij staat centraal, dat de klant op het juiste moment van ons hoort en wordt geïntroduceerd in onze digitale welkomst-omgeving. Alles voor een vliegende start bij Vandebron!

Op dit moment zijn het spannende tijden bij Vandebron. De energietransitie is belangrijker dan ooit en een goede service is essentieel. Samen staan we aan de start van een grote verandering om de kwaliteit van de klantervaring te verhogen en dit willen we doen door de (digitale) service kanalen radicaal te verbeteren. Om deze ambitie waar te maken, zijn wij op zoek naar een Customer Experience Specialist, die de klantreis integreert en optimaliseert in ons digitale service landschap.

Wat ga je doen?

Samen met de andere Customer Experience Specialist ben je van A tot Z verantwoordelijk voor de verschillende klantreizen van het service landschap van Vandebron en je stelt de klant hierin centraal. Jij bent de klant stem in al je dagelijkse werkzaamheden zodat over de klant top of mind is.

Data is de basis. Je vertaalt data naar concrete bottlenecks in de bestaande klantreizen waar klantvragen en onduidelijkheid ontstaan, zodat de klantreis beter kan worden ingericht. Ontbreekt er data? Dan zorg jij ervoor dat we de data bij onze klanten gaan ophalen, dit doe je door kwantitatieve en kwalitatieve onderzoeken in te richten en klantfeedback te verzamelen zodat we echt begrijpen wat de klant belangrijk vindt.


Daarnaast pak je het volgende op:

 • We willen de klant zoveel mogelijkheden bieden om zelf energiezaken te kunnen regelen, jij helpt hierbij door self-service te maximaliseren en denkt na over hoe we klanten het beste kunnen helpen via onze verschillende kanalen.

 • Op basis van klantinzichten en andere databronnen initieer en implementeer je verbeterplannen samen met je collega’s van o.a. Customer Contact, Back Office, Marketing en Digital.

 • Je bewaakt het overzicht van de verschillende verbetervoorstellen en zorgt dat de implementatie volgens plan en tijdig verloopt. Je betrekt hierbij je stakeholder en overtuigt ze van de urgentie waarom zaken beter moeten worden ingericht voor de klant. Op deze manier maken we snel en veel klantimpact!

 • Stap voor stap verbeter je kwaliteit van onze klantreis, en daarmee heb je een belangrijke invloed op de klanttevredenheid (NPS) en Cost to Serve. Je helpt daarbij om de verbeteringen ook meetbaar te maken zodat we zeker weten dat we met de goede dingen bezig zijn.

Job requirements

Zo maak jij het verschil

Naast een aantal jaar ervaring in het Customer Experience werkveld, heb je zin om je in onze data onder te dompelen en dankzij jouw analytische vaardigheden kun jij op basis van feiten en data de beste besluiten nemen voor onze klant.

 • Onze duurzame missie? Die geeft jou zoveel energie, dat je allerlei mooie verbeteringen initieert om de klantreis van onze klanten te verbeteren.

 • Jij vindt samenwerking belangrijk en wordt ook enthousiast van het idee om verantwoordelijk te zijn voor de klantreis binnen het service landschap.

 • Je stakeholders juichen om jouw komst, omdat jij ze goed in je plannen meeneemt en voor hen belangrijke klantreizen optimaliseert.

 • Communiceren en organiseren zit jou in het bloed en je beschikt over een goede dosis overtuigingskracht.

 • Je krijgt net zoals wij energie van een dynamische en ambitieuze werkomgeving.


Wat krijg je van ons?

 • Een ambitieuze, innovatieve en dynamische werkomgeving.

 • Een werkplek in het hart van de Amsterdamse binnenstad met iedere dag een duurzame en biologische lunch.

 • Voor een juiste balans werken we bij Vandebron hybride.

 • Wij vinden dat je nooit bent uitgeleerd, daarom krijg je van ons een ontwikkelingsbudget van 800,- per jaar.

 • Iedereen kan zichzelf zijn binnen onze authentieke Vandebron cultuur.

 • Gezellige borrels, (team)events en elke maand een company-update rondom onze missie.

 • Korting op je energiecontract bij Vandebron.

 • Er is altijd wel iemand te vinden op ons (zonnige!) dakterras of in onze tuin.


Geïnteresseerd?

Bij Vandebron geloven we in diversiteit, inclusiviteit en gelijke carrièrekansen. Wees je authentieke zelf en het is voor ons helemaal oké als je geen geslacht of geboortedatum noemt in je cv. Solliciteer als je net zo enthousiast bent als wij via deze pagina. Nog niet overtuigd en heb je vragen? Stel ze gerust via joannelaseur@vandebron.nl.

"