" "

Compliance Coördinator

Job description

Als Compliance Coördinator heb je een belangrijke rol binnen Vandebron. De afgelopen jaren is Vandebron goed gegroeid. Met uitbreiding van onze diensten en verdere professionalisering van onze processen, werken we hard om de energietransitie te versnellen. In de groeiende complexiteit is van groot belang dat we blijven voldoen aan wet- en regelgeving.  


In deze rol ben je het eerste aanspreekpunt voor de klantcontact centra met betrekking tot compliance projecten voor alle regelgeving die voor Vandebron van toepassing is. Deze rol heeft een sterke operationele focus in het monitoren van de de naleving van intern gemaakte afspraken. Je rapporteert de resultaten aan de Privacy & Compliance officer. Daarnaast ondersteun jij middels advies en educatie collega’s in hun verantwoording om compliance vereisten optimaal te implementeren. Als onderdeel van het Legal team ben je gericht op het achterhalen en inzichtelijk maken van potentiële risico’s.


Wat ga je doen?

 • Je bent contactpersoon, sparringpartner en troubleshooter op het gebied van lopende compliance projecten binnen de organisatie.
 • Je ondersteunt afdelingen bij het vertalen van requirements naar implementatieoplossingen, van onder andere ACM projecten en Sector releases.
 • Je traint process- en product owners in veranderprocessen.
 • Je bent verantwoordelijk voor monitoring van compliance, waaronder het controleren op handhaving van consumentenrecht op Customer Care, Telesales en Straatverkoop door middel van het naluisteren van gesprekken, aansturen van mystery shoppers en controleren van marketing emails, WrittenCare, recht van verzet en klantprocessen.
 • Je levert monitoring-data aan voor de week- en kwartaalanalyse compliance, met daarin een overzicht van grootste Compliance risico’s met analyse.
 • Je bent het eerste aanspreekpunt voor de klantenservice en backoffice voor klachten, excessen, opzetten en begeleiden van issue-projectgroepen en opzetten van een traject Stichting Geschillen Commissie.
 • Op termijn zal de functie ook uitgroeien naar ondersteuning van Privacy & Compliance officer in belangenbehartiging van Vandebron in de brancheverenigingen zoals Algemene branche overleggen ALV en verschillende taskforce zoals de NEDU.

Requirements

Wie ben jij?

 • Je hebt minimaal een HBO werk- en denkniveau, bij voorkeur met een juridische of organisatiekundige achtergrond.

 • Je hebt tot 3 jaar werkervaring binnen de wet- en regelgeving of binnen de energie branche.

 • Je bent analytisch sterk en hebt een sterk beoordelingsvermogen.

 • Je bent in staat om Compliance risico's en aandachtspunten op tijd binnen de organisatie te registreren en collega's positief te overtuigen van het belang ervan. Onderzoeken, meedenken, inbeelden en enthousiasmeren zijn jou daarin niet vreemd.

 • Je werkt nauwkeurig en overzichtelijk.

 • Je bent een flexibele zelf-starter, bereid om je in de energie branche te verdiepen en verder in te ontwikkelen. Kennis over de energiemarkt is een pré.

 • Je hebt affiniteit met de missie van Vandebron en met audit- en risico management.


Wat bieden wij?

We zijn een snelgroeiende scale-up waar je veel kunt leren en als je verantwoordelijkheid neemt, krijg je die ook. Wij zorgen daarbij voor een ambitieuze werksfeer, een lekkere bio lunch, verse koffie, een gezellige vrijdagmiddagborrel op ons dakterras, een marktconform salaris en natuurlijk de állerleukste collega’s. Kortom, een uitdagende commerciële functie waarmee je ook nog eens impact maakt.


Klinkt dit als iets voor jou?

Solliciteer dan uiterlijk 17 november door ons te vertellen wie je bent, wat je doet en waarom jij wilt bijdragen aan onze missie.
"