" "

Accountmanager Energieproductie

Job description

We zijn een energieleverancier met een bijzondere missie: de energiemarkt eerlijker, transparanter en duurzamer maken. Wij willen zo snel mogelijk naar 100% duurzame energie in Nederland, en daar kunnen we jouw hulp goed bij gebruiken! Als Accountmanager Energieproductie ben je onderdeel van het Energie Team van Vandebron. Hierbij ben je, samen met je 6 teamgenoten, verantwoordelijk voor de producenten van Vandebron. Een belangrijke afdeling, want zonder voldoende duurzame energieproductie kunnen we onze klanten natuurlijk geen duurzame energie van Nederlandse bodem leveren.


We beheren een divers portfolio van ruim 350 producenten van duurzame energie voor wie we verschillende diensten ontwikkeld hebben en wiens belangen we binnen Vandebron behartigen. Het portfolio loopt uiteen van agrarische familiebedrijven die voor een paar honderd huishoudens zonne-energie opwekken tot buitenlandse investeerders in grote windparken die voor tienduizenden huishoudens produceren. In deze rol ben je verantwoordelijk voor het acquireren en beheren van, en investeren in de relatie met een nieuwe of reeds bekende producent. Als de Corona maatregelen het weer toelaten, zal je daarom als Accountmanager Energieproductie ook veel op pad zijn om deze producenten te bezoeken.


Wat ga je doen?

 • Je gaat vol goeie energie aan de slag met het aantrekken van nieuwe en behouden van bestaande producenten om ervoor te zorgen dat we voldoende energieproductie kunnen aanbieden op ons platform. Je bent mede-verantwoordelijk voor het opzetten en uitvoeren van een jaarlijks acquisitie- en retentieplan.
 • Jij gaat pro actief aan de slag met de acties die uit je acquisitie- en retentieplan komen en je acquireert en contracteert op zelfstandige basis nieuwe en bestaande producenten. Voor de commerciële voorwaarden van het contract werk je nauw samen met ons Trading team. Voorlopig ligt de focus voornamelijk op het retentie stuk: waar je opnieuw in onderhandeling gaat over de contracten van onze huidige producenten.
 • Je bent verantwoordelijk voor de next steps nadat een contract is getekend. Hierbij houd jij overzicht en zorg je dat de administratie op orde is, waarbij het belangrijk is dat gemaakte afspraken worden vastgelegd.
 • Je bent verantwoordelijk voor het beheren, managen en verbeteren van een aantal bestaande partnerships en het opzetten van nieuwe (indien van toepassing). Deze verantwoordelijkheid deel je met de key accountmanager in het team.
 • Je zorgt ervoor dat alle informatie van jouw accounts beschikbaar is om een juiste productie voorspelling te kunnen doen. In de praktijk zul je hiervoor schakelen met en tussen het Trading team en de Producer Service specialisten van het Energie team.
 • Je brengt feedback (wensen, ideeën, klachten) van producenten proactief mee naar het team en formuleert actie- en ontwikkelpunten voor verbetering van onze propositie en/of services.
 • Je bent op de hoogte van ontwikkelingen in de energiemarkt, signaleert en communiceert veranderingen en behoeftes in de markt aan de organisatie.


Job requirements

Wie ben jij?

 • Je hebt een afgeronde HBO- of WO- opleiding bij voorkeur in een commerciële richting;
 • Je hebt minimaal 2 jaar relevante werkervaring in een soortgelijke accountmanagement functie, idealiter in de zakelijke markt;
 • Je gaat projectmatig te werk en kan goed structuur aanbrengen in een snelle en dynamische werkomgeving.
 • Je gaat graag zelfstandig aan de slag met je eigen projecten, waar je je collega’s goed weet mee te nemen en aan te haken waar nodig.
 • Je werkt goed met veel vrijheid en verantwoordelijkheden en weet hierin de juiste prioriteiten te stellen.
 • Je hebt een commerciële mindset en plezier in het hebben- en aangaan van klantcontact
 • Je hebt ervaring met het voeren van (telefonische) sales gesprekken, waar jij met een pitch je gesprekspartner weet te overtuigen van jouw verhaal.
 • Je bent communicatief sterk en gebruikt deze kracht om verschillende soorten mensen en organisaties aan je te binden en een relatie mee op te bouwen.


Wat bieden wij?

We zijn een snelgroeiende scale-up waar je veel kunt leren en als je verantwoordelijkheid neemt, krijg je die ook. Wij zorgen daarbij voor een ambitieuze werksfeer, een lekkere bio lunch, verse koffie, een gezellige vrijdagmiddagborrel op ons dakterras, een marktconform salaris en natuurlijk de állerleukste collega’s. Kortom, een uitdagende commerciële functie waarmee je ook nog eens impact maakt.


Klinkt dit als iets voor jou?

Solliciteer dan uiterlijk 25 april door ons te vertellen wie je bent, wat je doet en waarom jij wilt bijdragen aan onze missie.

Na de deadline zullen wij intern de kandidaten evalueren, en je bellen voor een korte kennismaking als we overtuigd zijn van jouw profiel."